nature, landscape, field nature, landscape, field

Lutsharel Geertruida: over zijn afkomst en hoe dit zijn carrière beïnvloed

In het jaar 2000 was het feest voor de ouders van Lutsharel Geertruida. Waarom? Nou, toen kwam Lutsharel Geertruida zelf ter wereld, in Rotterdam, om precies te zijn. Wat zij toen natuurlijk nog niet wisten, is dat Geertruida een succesvol voetballer zou worden, wie volgens sommigen de sterren van de hemel voetbalt.

Maar goed, voordat we op dat punt zijn beland, moeten we nog even back in time. Want waar komt Geertruida eigenlijk vandaan en hoe heeft hij het succes behaald dat hij vandaag de dag kent? Je leest informatie over van allerlei vlakken in deze blog. Benieuwd? Top, dan nodigen we je uit om gauw verder te lezen.

Op het veld

In de gemiddelde voetbalwedstrijd zal je Geertruida vooral als verdediger aan de slag gaan. In zijn jeugd werd hij al als talent ontdekt. Hij speelde eerst bij de jeugd van Overmaas, daarna bij de jeugd van Sparta. En hoewel de clubs absolute concurrenten van elkaar lijken te zijn, werd op een gegeven moment Sparta verruild voor… Feyenoord. Hier rondde hij zijn jeugdopleiding af en zou hij in het vaste team komen van de echte professionals.

Ook het nationale team is inmiddels vergezeld met de komst van Geertruida. Hij speelde in het EK 2024 de sterren van de hemel en zou bij de Nations League in ’24 ook weer op de spelerslijst staan.

Een spannende transfer

Oef, en daar was de zomer van 2024. Voor een lange tijd was het spannend of Lutsharel Geertruida zou vertrekken of niet. Eind augustus kwam daar het verlossende woord(of misschien niet voor iedereen zo verlossend), voor een bedrag van 25 miljoen euro zou hij de transfer naar RB Leipzig hebben voltooid. RB Leipzig is voor de bekende voetballers onder ons geen onbekende, want daar spelen ook een aantal andere Nederlanders die we uit ons Ons Oranje kennen.

Afkomst

Maar goed, voetballer word je niet zomaar. Daarvoor is enig talent en doorzettingsvermogen vereist. Lutsharel Geertruida heeft zijn talent, naar ons weten, niet per definitie van zijn ouders, maar zijn afkomst heeft wel wat voor hem in het voetbal betekent. (Overigens voetbalde hij in het verleden wel vaak met zijn vader)

Hoewel Geertruida zelf gewoon in Nederland was geboren, komen zijn ouders van Curaçao. Het geeft hem in het voetbal een zogeheten ‘dubbele nationaliteit’. Hij zou in principe ook voor Curacao mogen voetballen, maar heeft toch de keuze te gemaakt om te wachten op een plekje bij Oranje. Het wachten heeft hem beloond, want anno 2024 is hij inderdaad een belangrijke speler in het team.

Toekomst

Hmm… Nu Duitsland en over vijf jaar…? Wie weet wat hij in de toekomst zal gaan doen en wat hij nog kan laten zien. Hij is een veelzijdige speler met veel snelheid, fysieke kracht en een goede lezing van het spel. Voor nu sluiten we de blog af en hopen dat we je voldoende geinformeerd hebben. Wist je trouwens dat er maar weinig interviews met Geertruida online staan, omdat hij heel erg stottert? Wellicht is er om die reden maar weinig bekend over de beste kerel, al kan je natuurlijk wel nog altijd de docu ‘Kind van Zuid‘ kijken. Leuke aanrader!