woman wears gold-colored necklace woman wears gold-colored necklace

Ken de nadelen van pmu wenkbrauwen!

Ben je het zat om elke ochtend tijd te verliezen aan het perfectioneren van je wenkbrauwen? Permanente Make-Up (pmu) wenkbrauwen zijn dé oplossing voor vrouwen die altijd willen stralen zonder gedoe. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over vervaagde make-up of onhandige lijntjes, want met pmu blijven je wenkbrauwen altijd in topvorm, ongeacht wat de dag brengt. Sporten, regen of slapen: niks heeft invloed op die mooie strookjes haar van je.

Tenminste… Zoals zoveel dingen is niets zonder nadelen. Oók het aanbrengen van je wenkbrauwen met permanente make-up. Hoewel we je graag willen aanmoedigen om te doen wat je graag wil, zullen we je bij deze ook vertellen over mogelijke nadelen van pmu nadelen. Wil je daarna nog steeds deze wenkbrauwen laten zetten, then why not. We zijn hier tenslotte niet om iemand iets te verplichten of verbieden.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, ook wel pmu genoemd, is een revolutionaire beautybehandeling die ervoor zorgt dat je er altijd op je best uitziet, zonder dagelijks tijd te besteden aan make-up. Het is een vorm van semipermanente tatoeage waarbij pigmenten zorgvuldig in de huid worden aangebracht om natuurlijke wenkbrauwen, eyeliner of lipkleur te creëren. Het resultaat? Een frisse, stralende look die dag en nacht blijft, zelfs na sporten of zwemmen.

Betekent het dan dat het écht voor altijd blijft zitten? Nee, natuurlijk niet. Je zal straks lezen dat er bepaalde factoren zijn die dit heel ‘grapje’ op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. Aan de andere is het ook niet zo dat je het er met de dagelijkse skincare routine vanaf haalt. Dat dan weer wél… Ingewikkeld, hè?

Nadelen van pmu wenkbrauwen

We gaan er niet langer omheen draaien: er is nu eenmaal iets te zeggen om waarom je niet voor pmu wenkbrauwen zou willen kiezen. Dit doen we niet om je te pesten, ofcourse, maar wel om je op eventuele risico’s te wijzen. Ben je er klaar voor? Mooi, dan kunnen we nu verder met de uitleg!

#1 Verwijderen of corrigeren

Als je ontevreden bent over het resultaat dan, tja, dan heb je een soort van pech, zo kan je wel stellen. Zoals je wel begrijpt is permanente make-up niet voor niets ‘permanent’. Het zal lastig zijn om het op korte termijn te verwijderen of te corrigeren.

Sowieso willen we daarbij zeggen dat het altijd belangrijk is om goed te communiceren met de specialist en realistische verwachtingen te hebben. Je spreekt dan over de vorm, kleur en/of dikte van je gewenste wenkbrauwen. Ook is het zo dat het aan het begin waarschijnlijk niet helemaal uitziet zoals je wil, maar tijd zal wonden helen, om het zo maar te zeggen.

#2 Pijn en ongemak

Want, over die ‘wonden’ gesproken, hoewel het bij de meeste mensen redelijk goed gaat, kan de procedure voor anderen erg pijnlijk en ongemakkelijk zijn. Nu ligt over het algemeen de pijngrens bij vrouwen wel redelijk hoog, maar als je het niet gewend bent, is het niet prettig. Bovendien dien je rekening te houden met een herstelperiode, waarin je huid moet herstellen van de procedure.

Tip! Ga naar een ervaren en gecertificeerde professional om de risico’s te minimaliseren.

#3 Verandering in trend en smaak

Trends in wenkbrauwen veranderen sneller dan je het bij kan houden. Wat nu de mode is, is dat over een half jaar misschien wel niet meer. Mocht je kiezen voor permanente make-up, dan is dat in zeker opzicht wel degelijk een risico en iets waar je je even bij over na dient te denken. Als je net begint met ‘make-uppen’ raden we je sowieso aan om eerst zelf even aan te kloten met make-up. Je zal in het begin nog veel van stijl veranderen en het risico om direct permanent te gaan, is gewoon te groot.

#4 Kosten

Het blijft misschien wel langer zitten, permanente make-up, maar in verhouding met normale make-up kunnen de prijzen toch wel aardig oplopen. Mocht je ervoor kiezen, dan moet je het echt zien als een investering in jezelf. Aan de andere kant zijn er trouwens ook genoeg vrouwen die het wel mee vinden vallen, dus het is ook maar wat je ‘gewend’ bent of wat je bereidt bent ervoor neer te leggen.

#5 Afname in kleur

Je wenkies zijn nu misschien wel helemaal in shape, maar wist je dat er verschillende oorzaken zijn waardoor de afname in kleur kan versnellen? Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan:

  • de uv-straling welke invloed heeft op de kleur (net zoals je natuurlijke haar ook door de zon kleurt)
  • een dikke en/ of vettige huid stoot de permanent over het algemeen eerder af
  • het afweersysteem
  • de celgeneratie die de huid ververst en vervaging laat optreden

Hmm… Wel degelijk een paar punten om rekening mee te houden, nietwaar? Vergeet bovendien niet dat hoe lichter je permanent is, hoe sneller het zal vervagen. Good to know voor de blondines onder ons!

Overweging

PMU wenkbrauwen bieden langdurige resultaten en tijdbesparing, maar brengen ook risico’s zoals pijn en ontevredenheid met het resultaat met zich mee. Verkleuring of vervaging kan optreden en correcties zijn lastig te maken. Bovendien kunnen trends en persoonlijke voorkeuren veranderen, waardoor permanente make-up minder aantrekkelijk wordt. Zoek in elk geval altijd een professional op, die je kan helpen de mogelijke risico’s te verminderen. Zo lang je er vertrouwen in hebt, moet het vast wel goedkoper. Ennûh, probeer te onthouden: wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweeling!