the hague, holland, courtyard the hague, holland, courtyard

Van de Kamer naar huis: wie is Stephan van Baarle’s vriendin?

In Nederland heeft de politieke pendel de afgelopen jaren een opmerkelijke verschuiving doorgemaakt. Waar er eerder sprake was van een sterke opkomst van linkse partijen en ideeën, zien we tegenwoordig een duidelijke beweging naar rechts. Dit komt tot uiting in de groeiende populariteit van rechtse partijen en een conservatievere toon in het politieke debat.

Factoren zoals immigratie, economische onzekerheid en onvrede over de EU spelen een belangrijke rol in deze verschuiving naar een rechtser politiek landschap. Het zijn factoren waar de links-progressieve partij DENK ook haar mening maar al te graag over uit. In deze blog zullen we het hebben over de leider van deze partij, Stephan van Baarle. Want, wie is deze man eigenlijk. En hoe zit het met zijn verder leven?

Controverse

Stephan van Baarle, het is dus de fractievoorzitter van Denk. Dit is een partij die eigenlijk in grote zin streeft naar een rechtvaardige samenleving. Eentje waarin elke Nederlander zich Nederlander mag noemen en zich sociaal, duurzaam en lerend beweegt. Zo maakt Van Baarle zich meermaals hard tegen de heer Wilders, om het recht van Nederlandse moslims hard te maken.

Van Baarle staat daarnaast bekend als iemand die de pro-Palestina beweging in Nederland een steuntje in de rug zet. Klinkt allemaal hartstikke goed natuurlijk, maar dat betekent absoluut niet dat alles altijd koek en ei was bij deze man. Zo heeft hij met verschillende onderwerpen, waaronder over de LHBTQI+ gemeenschap, herhaaldelijk controverse en discussie uitgelokt. Critici verwijten hem gebrek aan empathie en begrip, terwijl zijn aanhangers zijn uitingen juist zien als een weerspiegeling van hun eigen zorgen en opvattingen

Privéleven

Laten we voorop stellen dat we niet echt een politieke mening hebben. Althans, die hebben we wel, maar die zullen we niet delen. Of jij een aanhanger van denk bent en wil zijn of niet, is dan ook volledig aan jou.

Maar oh ja, wat we hiermee wilden zeggen, is dat we ons dan altijd afvragen wie de partner of familie van zo’n persoon als Van Baarle is. Je hebt toch een partner/ zoon/ broer/ etc. wie politiek erg uitgesproken is én landelijk statements maken.

Vriendin

Het brengt ons op de vraag of Van Baarle toevallig ook een partner heeft. Helaas kunnen we na even zoeken concluderen dat onze zoektocht niets heeft oplevert. Dat kan in principe twee dingen betekenen:

  1. Hij houdt zijn relatie erg goed geheim. Vanwege zijn gevoelige functie houdt hij zijn privé het liefst ‘geheim’, zodat zij nergens mee worden lastiggevallen.
  2. Van Baarle is as single as can be en komt misschien wel iedere avond na een lange werkdag alleen thuis.

Mocht er verandering komen in de status zoals wij daarvan op de hoogte zijn, dan zullen we je dat vertellen. Politici gebruiken hun sociale media vaak als politiek uithangbord, dus daar hoef je in elk geval geen ‘update’ te verwachten. Dus ,voor nu willen we je nog een fijne dag wensen en zien je graag een volgende keer terug op Damespassie!