pile of newspapers pile of newspapers

Hoe het zit met Wierd Duk’s vriendin?

Wierd Duk is een Nederlandse historicus, journalist voor de Telegraaf en schrijver, bekend om zijn werk op het gebied van politiek en maatschappelijke kwesties. Hij heeft geschreven voor verschillende kranten en tijdschriften en zijn stukken hebben vaak een scherpe en kritische kijk op de samenleving. Duk heeft ook boeken geschreven waarin hij thema’s als cultuur en politiek onderzoekt. Zijn stijl is vaak provocerend en gericht op het aanwakkeren van debat.

Met andere woorden, niet iedereen zal Wierd Duk kennen of eens zijn met wat hij schrijft. Daarom zullen we in deze blog ook niet inzoomen op wat voor provocerende teksten hij nog weleens de wereld in kan slingeren. In plaats daarvan, en je hebt het al in de titel kunnen lezen, gaan we het hebben over zijn relatie. Ben je nieuwsgierig? Mooi, neem dan vooral de tijd om verder te lezen.

Knipperlichtrelatie

Getrouwd, gescheiden, toch weer bij elkaar en toch weer uit elkaar. Het is het voorbeeld van een zogeheten knipperlichtrelatie, die Wierd Duk er ook op na zou hebben gehouden. In dit geval ging het om een relatie met ‘collega’ opiniemaker Fidan Ekiz.

Het stel trouwde in 2013, maar in 2017 strandde dit huwelijk alweer. Wel werd er in deze tijd een kindje geboren, namelijk een zoon.

De zoon van Wierd samen met zijn moeder Fidan, de inmiddels ex-vrouw van Wierd.

Echter schijnt dit niet het enige kind te zijn van Wierd. Zo zou hij samen met een andere vrouw in 2000 al vader zijn geworden van een dochter, wie zij Zita noemen. Je kan genoeg foto’s van deze dame op het internet vinden, al worden foto’s van hen samen eigenlijk niet tot nauwelijks gedeeld.

Toen het weer ‘aan’ was

Na een aantal jaren apart van elkaar te zijn geweest, slaat in 2022 toch weer een vonkje over. Het stel kwam weer bij elkaar en dat werd veel in de media besproken. Echter sloeg in 2023 het noodlot weer toe. Het resultaat? Precies, Fidan en Wierd gingen weer uit elkaar.

Findan samen met Wierd in één filmpje. Zie jij de liefde er vanaf spatten (of misschien toch niet?)

Toekomstige liefde

Medio 2024 is het niet bekend of Wierd samen is met een nieuwe liefde. We gaan er dan maar ook vanuit dat deze er niet is. Natuurlijk hopen we voor iedereen dat hij of zij het geluk vindt in het leven waar hij of zij naar op zoek is. We kunnen echter ook begrijpen dat de zoektocht voor sommigen, bijvoorbeeld Wierd, wat moeilijker is. Er worden namelijk verschillende labels op hem gehangen, die niet al te positief zijn (bijvoorbeeld: ‘rechtsextremist’). Tja, dan moet je echt even door die laag heen kijken, voordat je al je oordeel klaar hebt.

Ook van Fidan is het in dezelfde periode niet bekend of ze samen is met een ander. Toch wensen we beide het allerbeste toe. Op dat ze toch nog samen de toekomst mogen beleven, of beide met een liefde die misschien toch wat beter bij hen past.